Behandeling

Bij Helios hebben we veel ervaring met kinderen met een lichte vorm van autisme, die naar de basisschool of het speciaal basisonderwijs gaan. Soms hebben ze al een diagnose gekregen, soms nog niet.

  • We begeleiden kinderen individueel die specifieke hulpvragen hebben. Bijvoorbeeld: het contact maken met andere kinderen of met het omgaan met school en huiswerk.
  • In de thuissituatie kan er strijd ontstaan tussen broers en zussen en een kind met autisme, omdat hij/zij een andere manier van denken en kijken naar de wereld heeft (en dit kan door andere gezinsleden als zeer irritant of raar ervaren worden!). Ook hierbij kunnen wij ondersteuning bieden.
  • Het is voor het kind vaak fijn dat de omgeving gaat snappen wat er aan de hand is (psycho-educatie). Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, leerkrachten, klasgenoten enzovoort hebben dan meer begrip voor het gedrag van het kind en er zijn vaak minder conflicten.
  • We zien in onze plusgroepen geregeld kinderen met een vorm van autisme.
  • Vaak wordt deelgenomen aan onze dagworkshop ‘Ik en de groep’ voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Doordat we ruime kennis en ervaring hebben kunnen ze gewoon mee doen en leren net zoveel als de andere kinderen.
  • Ook de jongens- of meisjesgroepen zijn zeer geschikt voor kinderen met autisme.

Investeringen in je kind
Verwijzingen binnen de Basis-GGZ worden door de gemeente vergoed. De overige trajecten dien je zelf te betalen. Voor een consult van drie kwartier brengen we € 67,50 euro in rekening.

Laat het ons weten als we iets voor je kunnen doen.

'Ik kan SAMEN, met mezelf, thuis en op school!'