Concentratieproblemen (AD(H)D)

Als je een vermoeden hebt van ADHD of ADD bij je kind, is het vaak belangrijk om uit te zoeken of dit vermoeden klopt. Weten waar het gedrag van je kind vandaan komt, helpt jou en je omgeving immers om meer begrip te hebben voor je kind. Ook kun je dan gericht zoeken naar hulp of tips om je kind te helpen bij het opgroeien.

Bij Helios hebben we veel ervaring met kinderen en jongeren met concentratieproblemen, ADHD of ADD. Soms hebben ze al een diagnose gekregen, soms nog niet.

We begeleiden kinderen individueel met specifieke hulpvragen, zoals het tot rust komen, contact maken met andere kinderen of met het omgaan met school en hun huiswerk. Het is voor het kind vaak fijn dat de omgeving gaat snappen wat er aan de hand is (psycho-educatie). Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, leerkrachten, klasgenoten enzovoort hebben dan meer begrip voor het gedrag van het kind. Er zijn dan vaak minder conflicten.

  • We hebben een training ‘Breinbaas’ ontwikkeld om kinderen te leren hun aandacht bij het schoolwerk te houden,
  • Ook nemen ze vaak deel aan onze workshop ‘Ik en de groep’ of de 'jongens- of meisjesgroep', voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Er is bij Helios een specifieke groep voor jongeren met AD(H)D.

Behandeling

Bij Helios hebben we veel ervaring met kinderen en jongeren met concentratieproblemen, ADHD of ADD. Soms hebben ze al een diagnose gekregen, soms nog niet.

  • We begeleiden kinderen individueel met specifieke hulpvragen, zoals het tot rust komen, contact maken met andere kinderen of met het omgaan met school en hun huiswerk,
  • Het is voor het kind vaak fijn dat de omgeving gaat snappen wat er aan de hand is (psycho-educatie). Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, leerkrachten, klasgenoten enzovoort hebben dan meer begrip voor het gedrag van het kind. Er zijn dan vaak minder conflicten,
  • We hebben een training ‘Breinbaas (Aandacht bij de les)’ ontwikkeld om kinderen te leren hun aandacht bij het schoolwerk te houden,
  • Ook nemen ze vaak deel aan onze dagworkshop
    ‘Ik en de groep’ of de jongens- of meisjesgroep, voor sociaal-emotionele ontwikkeling.

Investering in je kind

Als je kind een diagnose ADHD of ADD heeft gekregen en doorverwezen is door de gemeente of de huisarts, wordt behandeling door de gemeente vergoed.