Behandelingen

Jan

Hoogbegaafdheidsspecialist, studiecoach

Brein achter veel oplossingen bij de studieproblematiek die jongeren ervaren. Supercoach! In zijn functie van hoogbegaafdheids-specialist ook voor de kinderen van onze plusgroepen.

Yvette

Orthopedagoog - generalist en EMDR therapeut

Yvette werkt binnen de basis-GGZ, doet psycho-diagnostisch onderzoek en geeft individuele EMDR behandelingen aan kinderen.
Ze heeft veel kennis en ervaring en denkt graag met collega's mee.

Ellen

GZ-psycholoog en EMDR therapeut

Ellen denkt graag met kinderen, jongeren en hun ouders mee over de hulpvraag die er is. Ze is oprecht betrokken en nieuwsgierig naar wat een cliënt te vertellen heeft. Ellen houdt zich bezig met intakes, diagnostiek en heeft veel ervaring met verschillende vormen van behandeling (waaronder EMDR).


Margit

Psycholoog Kind & Jeugd, Remedial Teacher

Zeer betrokken bij de ouders die zorgen hebben over hun kinderen. Blijft doordenken en met ouders in gesprek gaan, totdat de béste oplossing/kans/mogelijkheid voor dát moment gevonden is. Margit vindt het belangrijk dat school betrokken wordt bij zowel de onderzoeksfase als het vervolg. Tijdens behandelingen biedt ze de structuur zodat kinderen en jongeren zelf tot hun oplossingen komen.

Linda

Orthopedagoog en systeemtherapeut

Linda kijkt graag samen met kinderen en hun gezinnen waar ze problemen ervaren om vervolgens ook samen te ontdekken wat een passende weg naar verandering is. Centraal in haar werk staat het vertrouwen in de oplossingen die kinderen en hun gezinnen zelf in huis hebben.

Marion

Gezinsbehandelaar

Marion is een enthousiaste, ervaren gezinsbehandelaar. Ze werkt oplossingsgericht en is gespecialiseerd in het samen met ouders en kind kijken hoe de situatie verbeterd kan worden. Dit kan zowel bij Helios, thuis als op school. Naast het geven van psycho-educatie (met behulp van Brainblocks), heeft ze veel kennis van de opvoedondersteuning/behandeling. Ze maakt gemakkelijk contact en afstemming met ouders is een pre.

Loes H.

GZ-psycholoog

Loes denkt graag met ouders, kinderen en jongeren mee. Samen kijken wat er nodig is en van daaruit één plan trekken, waarbij de eigen krachten van het kind en zijn of haar omgeving centraal staan. Ze is open, betrokken en zet haar brede kennis en ervaring in, tijdens het werken met ouders en kinderen.

Milou

Gezinsbehandelaar, psychosociaal therapeut

Werkt graag met gezinnen om samen te kijken wat ouders en hun kinderen nodig hebben. Biedt ook individuele psychosociale therapie bij Helios.

Marleen

Gezinsbehandelaar

Marleen is enthousiast, maakt gemakkelijk contact met kinderen/jongeren en verdiept zich graag in de hulpvraag van ouders voor hun kind. Ze werkt zowel met kinderen (en hun ouders) bij Helios als in de klas en/of de thuissituatie.

Geesje

Kindercoach, relatie- en systeemtherapeut,

Geesje is als relatie- en systeemtherapeut gespecialiseerd in het werken met gezinnen en andere systemen (specialisatie: vechtscheidingen).
Met gemak schakelt ze tussen verschillende aanpakken om precies dát in te zetten wat aansluit bij de cliënt.

Loes

Orthopedagoog, psychomotorisch therapeut

Loes werkt binnen de basis-GGZ, doet diagnostisch onderzoek en gebruikt haar achtergrond als psychomotorisch therapeut in de behandeling. Ze denkt oplossingsgericht en vindt het belangrijk om kinderen/gezinnen in hun kracht te zetten en aan te sluiten bij de (hulp)vraag.

Leonie

Gezinsbehandelaar

Leonie is een enthousiaste bevlogen gezinsbehandelaar. Naast het geven van psycho-educatie, kijkt ze mee met ouder(s) en hun kind(eren) en gaat samen met hun op zoek naar ieders kracht. Dit gebeurt bij zowel Helios als in de thuissituatie. Naast het ondersteunen in de opvoedingsvaardigheden is ze praktisch ingesteld en maakt ze gebruik van ervaringsgericht leren.


Marinke

Gezinsbehandelaar

Marinke denkt graag mee met kinderen, jongeren en ouders. Vooral samen zoeken naar wat past binnen het gezin en helpend is. Ze is rustig, nuchter en praktisch ingesteld.


Lotte

Psychomotorisch therapeut