Vacature Systeemtherapeut (24 uur)

Ben jij de betrokken, bevlogen, systeemtherapeut, die ons wil helpen om het systeemdenken en systemisch (be)handelen nog meer te integreren in onze werkwijze? Dan zoeken wij jou!

Als systeemtherapeut bij Helios voer je systeemgesprekken en denk je mee over diagnostiek en behandeling. Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega’s in ons multidisciplinaire team. 

Wie zijn wij?

Helios Kind & Jeugd te Oldenzaal bestaat sinds 2004 en is in de loop der jaren gegroeid tot een kleinschalige organisatie met inmiddels 35 medewerkers. Dit is een grootte die ons past. We zijn een platte organisatie, altijd in ontwikkeling, met een enthousiast en hecht team. Er is nauw contact tussen uitvoerende en ondersteunende medewerkers, iedereen is belangrijk voor het goed kunnen helpen van onze cliënten.

Ons multidisciplinaire zorgteam behandelt vanuit kennis, passie en korte lijnen kinderen/jongeren en hun gezinnen en behandelt vragen met betrekking tot leren, opvoeden en gedrag. Daardoor zijn we sterk in het diagnosticeren en behandelen van co-morbide stoornissen, zoals bijvoorbeeld dyslexie-ADHD. Daarnaast hebben we van oudsher veel kennis over hoog- en meerbegaafdheid. Binnen Helios vinden we het belangrijk om systeemgericht en vraaggericht te werken. Ons team houdt korte lijnen met verwijzers, scholen en andere betrokken partijen.

We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte voelt om vanuit eigen expertise te kunnen werken, en merken dat juist deze verschillen binnen ons team voor synergie zorgen. Bij ons werken betekent veel vrijheid in het indelen van je werk.

Helios maakt momenteel een ontwikkeling door waarbij we in gezamenlijkheid (met het hele team) naar de toekomst gaan kijken. Zaken als transparantie en medezeggenschap hebben onze volle aandacht, evenals goed voorbereid zijn op de toekomst. 

Wie ben jij?

Je beschikt over een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut of contextueel therapeut óf bent in een vergevorderd stadium van de opleiding tot systeemtherapeut of contextueel therapeut. Je bent een echte teamplayer die anderen enthousiast maakt met je passie voor het systeemdenken / het contextuele gedachtegoed. 

Je kan vanuit een respectvolle, niet oordelende, transparante houding goed verbinding maken en het gezin en de problematiek vanuit meerdere perspectieven bekijken.

Wij bieden

Veel vrijheid in het inplannen van je eigen werkzaamheden en ruimte om ideeën in te brengen!

Dienstverband

Parttime, 24 uur
Contract bepaalde tijd, met de intentie dit om te zetten in onbepaalde tijd.
Salaris: CAO Jeugdzorg, schaal 11. Mocht je ook hoofdbehandelaar zijn, dan schaal 12.

Interesse?

Voor meer informatie of om te solliciteren stuur een e-mail naar Margit Horsthuis: margit@helioskj.nl