Vacature Gezinsbehandelaar (24 uur)

Ben jij de betrokken, bevlogen, gezinsbehandelaar, die ons wil helpen om het systemisch (be)handelen nog meer te integreren in onze werkwijze? Dan zoeken wij jou!

Als gezinsbehandelaar bied je hulp aan de kinderen in een gezin, de ouders en het betrokken sociaal netwerk. In het gezin is sprake van problematiek op verschillende terreinen.
Het hoofddoel van jouw hulp is dat het gezinssysteem weer op een constructieve wijze om kan gaan met de hulpvragen van het aangemelde kind/jongere. Dit doe jij door de opvoedvaardigheden van de ouders te vergroten en met ouders te kijken naar het gedrag van het kind. Samen bedenken jullie op welke wijze het kind ondersteund kan worden. Je spoort de krachten van een gezin op en benut en versterkt deze vervolgens. Ook houd je de veiligheid van de betrokkenen in de gaten. Tevens betrek je waar kan het sociaal netwerk van het gezin. Gedurende het traject reflecteer je voortdurend op jezelf, zodat je de balans blijft houden tussen afstand en nabijheid. 
Gedurende het traject werk je methodisch en systeemgericht. Je onderhoudt contacten met andere organisaties (scholen/aanmelders en dergelijke).
In de gezinnen werk je individueel, met ruimte voor werkbegeleiding, casuïstiek en intervisie met collega gezinsbehandelaars. Tevens heb je contact met de hoofdbehandelaar van de cliënt. Ook werk je nauw samen met andere bij het gezin betrokken behandelaren van Helios.

Wie zijn wij?
Helios Kind & Jeugd te Oldenzaal bestaat sinds 2004 en is in de loop der jaren gegroeid tot een kleinschalige organisatie met inmiddels 35 medewerkers. Dit is een grootte die ons past. We zijn een platte organisatie, altijd in ontwikkeling, met een enthousiast en hecht team. Er is nauw contact tussen uitvoerende en ondersteunende medewerkers, iedereen is belangrijk voor het goed kunnen helpen van onze cliënten
Ons multidisciplinaire zorgteam behandelt vanuit kennis, passie en korte lijnen kinderen/jongeren en hun gezinnen en behandelt vragen met betrekking tot leren, opvoeden en gedrag. Daardoor zijn we sterk in het diagnosticeren en behandelen van co-morbide stoornissen, zoals bijvoorbeeld dyslexie-ADHD. Daarnaast hebben we van oudsher veel kennis over hoog- en meerbegaafdheid. 
Binnen Helios vinden we het belangrijk om systeemgericht en vraaggericht te werken.
Ons team houdt korte lijnen met verwijzers, scholen en andere betrokken partijen.
We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte voelt om vanuit eigen expertise te kunnen werken, en merken dat juist deze verschillen binnen ons team voor synergie zorgen.
Helios maakt momenteel een ontwikkeling door waarbij we in gezamenlijkheid, met het hele team, naar de toekomst kijken. Zaken als transparantie en medezeggenschap hebben onze volle aandacht, evenals goed voorbereid zijn op de toekomst. 

Wie ben jij?
Je beschikt over een afgeronde opleiding.
Je bent SKJ-geregistreerd of voldoet aan de voorwaarden om je te kunnen laten registreren.
Je hebt een rijbewijs en een auto.
Je bent een echte teamplayer.
Je kan vanuit een respectvolle, niet oordelende, transparante houding goed verbinding maken en het gezin en de problematiek vanuit meerdere perspectieven bekijken.

Wij bieden
Veel vrijheid in het inplannen van je eigen werkzaamheden en ruimte om ideeën in te brengen!

Dienstverband
Parttime, 24 uur
Contract bepaalde tijd, met de intentie dit om te zetten in onbepaalde tijd.
Salaris: CAO Jeugdzorg, schaal 10.

Interesse?
Voor meer informatie of om te solliciteren stuur een e-mail naar Margit Horsthuis: margit@helioskj.nl