Vacature Hoofd afdeling Administratie & Facilitair (12-20 uur)

Heb jij ruime ervaring met het aansturen van mensen in ondersteunende functies, ben je vertrouwd met de zorg en trekt het je om samen met de directeur en medewerkers te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie? Dan ben jij de degene die we zoeken!

Wie zijn wij?
Helios Kind & Jeugd te Oldenzaal bestaat sinds 2004 en is in de loop der jaren gegroeid tot een kleinschalige organisatie met inmiddels 35 medewerkers. Dit is een grootte die ons past. We zijn een platte organisatie, altijd in ontwikkeling, met een enthousiast en hecht team. Er is nauw contact tussen uitvoerende en ondersteunende medewerkers, iedereen is belangrijk voor het goed kunnen helpen van onze cliënten.

Ons multidisciplinaire zorgteam behandelt vanuit kennis, passie en korte lijnen kinderen/jongeren en hun gezinnen en behandelt vragen met betrekking tot leren, opvoeden en gedrag. Daardoor zijn we sterk in het diagnosticeren en behandelen van co-morbide stoornissen, zoals bijvoorbeeld dyslexie-ADHD. Daarnaast hebben we van oudsher veel kennis over hoog- en meerbegaafdheid. Binnen Helios vinden we het belangrijk om systeemgericht en vraaggericht te werken. Ons team houdt korte lijnen met verwijzers, scholen en andere betrokken partijen.

We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte voelt om vanuit eigen expertise te kunnen werken, en merken dat juist deze verschillen binnen ons team voor synergie zorgen. Bij ons werken betekent veel vrijheid in het indelen van je werk.

Helios maakt momenteel een ontwikkeling door waarbij we in gezamenlijkheid (met het hele team) naar de toekomst gaan kijken. Zaken als transparantie en medezeggenschap hebben onze volle aandacht, evenals goed voorbereid zijn op de toekomst. 

Hoewel we een relatief kleine organisatie zijn, zijn onze organisatieprocessen behoorlijk complex. En hebben we met een omgeving te maken (o.a. veranderingen Jeugdzorg, bezuinigingsopdracht gemeenten, krappe arbeidsmarkt) die ons keer op keer voor uitdagingen plaatst.

Wat zoeken we?
We zijn op zoek naar een parttime hoofd administratie en afdeling facilitair, die zorg draagt en verantwoordelijk is voor de randvoorwaarden om de primaire processen optimaal te laten verlopen. Dit is een nieuwe functie, die je gaat helpen vorm te geven.

Je overlegt op regelmatige basis met de directeur en de andere afdelingshoofden. Je werkzaamheden zijn divers, en elke dag is anders. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om structuur aan te brengen in onze processen en deze te professionaliseren, desondanks liggen hier nog verbetermogelijkheden. Zoals bijv. het verder inbouwen van de PDCA-cyclus in de hele organisatie en het ontwikkelen van een capaciteitsplanningssysteem.

Voor ons is het geen probleem als je naast je werk bij ons een andere baan hebt. Wie weet levert dat juist een meerwaarde op. Medewerkers zijn bij ons vrij om hun tijd in te delen en, wanneer het werk het toelaat, vanuit huis te werken.

Taken:

 • Aansturen afdeling administratie (4 p., cliëntadmin., financiële admin., HRM-admin.)
 • Aansturen afdeling facilitair (4 p.)
 • Kwaliteitsmanagement
 • AVG
 • RI&E
 • ICT
 • Verbeteren capaciteitsplanning
 • Bewaken onderhoud pand en tuin
 • Contact met stakeholders (leveranciers, gemeenten, onderaannemers enz.)

Wie ben jij? Je …

 • vindt het leuk om mee te bouwen aan onze organisatie (koers, strategie, professionalisering).
 • bent een mensgerichte manager én cijfermatig sterk
 • kan verder kijken dan standaard oplossingen
 • bent (in brede zin) analytisch sterk en in staat om methodisch te werken.
 • werkt nauwkeurig en bent eerlijk en betrouwbaar.
 • hebt kennis van relevante wet- en regelgeving

Opleiding en werkervaring:
Je hebt minimaal HBO-denkniveau en hebt een relevante vooropleiding, gericht op management en bedrijfsvoering. Daarnaast heb je een aantal jaren relevante en aantoonbare werkervaring in de zorg.

Dienstverband
Parttime, we schatten in 16 uur. Omdat het een nieuwe functie is, kan het mogelijk in het begin iets meer zijn. Contract bepaalde tijd, met de intentie dit om te zetten in onbepaalde tijd. Salaris: CAO Jeugdzorg, schaal 10.

Contact
Voor meer informatie of om te solliciteren stuur een e-mail naar Margit Horsthuis: margit@helioskj.nl