Ervaringen van klanten

Ervaring training 'Aandacht bij de les' van een anonieme moeder:

'In november 2015 ben ik samen met onze dochter gestart met de training ‘Aandacht bij de les’. Deze training zijn we gestart, omdat ze veel problemen heeft met concentreren.  Het goede van deze training is dat je als ouder de trainingen mag bijwonen en zelfs bepaalde oefeningen actief meedoet. Hierdoor weet je als ouder precies wat je kind leert en kun je ook goed oefenen met je kind.
          Ook voor mij als ouder is het een ‘eyeopener’ geweest. Tijdens deze training wordt je er bewust van dat de basis van concentreren heel simpel is.  Concentreren is voor mij een vanzelfsprekendheid. Voor de kinderen die deze training volgen helemaal niet. Door zelf mee te doen met het oefenen ga je zelf ook bewust voelen wat deze kinderen moeten leren. Doordat je zelf bewust wordt van wat de kinderen voelen kun je dit ook beter met je kind oefenen. Het is ook belangrijk om goed te oefenen met de kinderen. Juist door de afwisseling van de oefeningen die deze cursus biedt kun je zien en merken bij welke oefeningen jouw kind het meest gebaat is. Door goed te oefenen en door je tijdens deze oefeningen goed te richten op je kind kun je zien op welke manier jouw kind zich het beste kan concentreren.
          Tijdens deze cursus is onze dochter zich langzaam bewust geworden hoe ze zich beter kan concentreren. Door nu goed te blijven oefenen moet deze bewustwording gaan groeien, waardoor de concentratie op den duur een stuk beter wordt. Al met al dus een hele goede training. Wel is het van belang dat je als ouder je kind actief ondersteunt. Maar als je jouw kind wilt helpen moet dit voor elke ouder een vanzelfsprekendheid zijn!'