Studievaardigheden

  • 'Mijn dochter had een flink tegenvallende CITO-entree-score. Ik ben bang dat ze volgend jaar naar een lager niveau zal gaan dan waar wij denken dat ze op haar plek is.'
  • 'Ik snap die wiskundesommen echt niet! Ik heb al extra uitleg gevraagd, maar dat heeft niks geholpen want ik snap het nog steeds niet!'
  • 'Mijn kind lijkt niet te weten hoe hij die talen moet leren. Eigenlijk zouden ze een soort cursus “leren leren” moeten aanbieden, dan kan hij onmiddellijk deelnemen…'

Herkenbaar? Wij hebben ervaring met begeleiding bij deze en soortgelijke vragen.

Bij vakondersteuning en leerstrategieën krijgt je kind één-op-één begeleiding bij het vak of de vakken waarbij het ondersteuning wil hebben. Het gaat hierbij dus specifiek om ondersteuning bij bijvoorbeeld Wiskunde, Nederlands of een andere vakken. Bij strategieën leert hij of zij hoe de vakken effectief en efficiënt kan leren.

Het kind neemt zelf de studieboeken mee. De begeleider kijkt samen met het kind naar de theorie, de oefeningen en de voorbereiding op overhoringen, toetsen, PTA’s, schoolexamens en eventueel het Centraal Schriftelijk eindexamen. Het lijkt wel enigszins op huiswerkbegeleiding, maar het is intensiever en het kost minder tijd! Het vraagt dan ook iets van de motivatie van het kind.

 

Deze vorm van begeleiding is bewezen effectief. Eerder deelnemende kinderen hebben veel baat gehad bij deze vorm van ondersteuning. Als je immers het gevoel krijgt dat je het nu wél snapt, kan dat van grote betekenis zijn voor je zelfvertrouwen.

NB: We maken bij Helios onderscheid tussen:

  • Vakinhoudelijke ondersteuning en leerstrategieën
  • Studiecoaching

Bij studiecoaching wordt primair gewerkt aan persoonlijkheid (motivatie, zelfinzicht, discipline, veerkracht, overtuigingen) en tevens voor een deel aan wat wij noemen hulpmiddelen (planning en organisatie).

Investeringen en winst
Als ouder breng en haal je je kind, afhankelijk van de leeftijd van je kind en de reisafstand naar Helios. Doordat je kind bij ons één-op-één ondersteuning krijgt, ontlasten we jou als ouder. Je hoeft thuis niet meer te vragen naar het huiswerk, omdat je kind zelf weet hoe het moet.

Wil je meer rust in huis? Maak dan een afspraak bij Helios en vraag naar Patricia. Zij kijkt graag samen met je naar de mogelijkheden binnen Helios.