Studiecoaching

  • 'Mijn kind heeft moeite met vooruitkijken en vindt het lastig om schooltaken te plannen.‘
  • 'Ik dacht dat ik alles had, maar toch ben ik mijn rekenmachine en geodriehoek vergeten.’
  • 'Mijn kind vindt alles belangrijk en heeft moeite met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.’
  • ‘Ik wilde wel leren, maar ik dacht dat de toets volgende week was!‘

Herkenbaar? Wij hebben ervaring met begeleiding bij deze en soortgelijke vragen.

Bij studiecoaching wordt er één op één behandeling geboden, die gericht is op het versterken van de executieve functies. Hierbij is er ook aandacht is voor de persoonlijkheid (motivatie, inzet, veerkracht en overtuigingen). Voor het versterken van de executieve functies wordt gewerkt aan het inzetten van leerstrategieën, zoals plannen en organiseren.  

Helios biedt hiervoor een kortlopend studiecoachingstraject. Er wordt van te voren afgestemd of de behandelingen bij Helios zijn of op school plaatsvinden.

 

 

Om in aanmerking te komen voor studiecoaching bij Helios, is het noodzakelijk dat er eerst een verwijzing is vanuit de huisarts of gemeente (via de vergoede zorg). Uit een eerste kennismakingsgesprek (intakegesprek) moet blijken dat er sprake is van problemen in de executieve functies en het ‘leren leren’. Op basis daarvan kan worden gekeken welke specifieke behandeling op het gebied van studievaardigheden geboden kan worden.

Uiteraard kunnen scholen ons ook bereiken wanneer er vragen zijn voor kinderen op hun school, aan wie zij studiecoaching zouden adviseren. We informeren dan graag over de mogelijkheden en de te bewandelen route.