Behandeling

Rekenbehandeling start bij Helios altijd met een onderzoek naar het rekenniveau en vooral de rekenaanpakken van je kind. Zo krijgen we een beeld van wat al wel en wat nog niet lukt.

Onze behandeling richt zich vooral op het stap voor stap inoefenen van de basisvaardigheden. We maken daarbij veel gebruik van handige oefenkaartjes, maar ook van rekenspelletjes. Zo wordt het rekenen iets wat kinderen wél kunnen leren en wat ook nog leuk is om te doen!

Ook betrekken we, daar waar nodig, school bij de behandeling, zodat we samen met de school uw kind zo goed mogelijk kunnen helpen. Zeker bij oudere kinderen staat in de behandeling centraal dat ze leren omgaan met hun problemen. Dat betekent onder andere een optimale inzet van beschikbare hulpmiddelen als tafelkaart of rekenmachine.

Investering in je kind
Tijd, liefde, aandacht. Van jou vragen we om vier keer per week ongeveer 20 minuten met je kind te oefenen voor rekenen. We coachen je in de manier waarop dat handig kan, zodat jij en je kind trots kunnen zijn op de resultaten van jullie inspanningen.

Behandeling van rekenproblemen of dyscalculie wordt niet door de gemeente vergoed.

Voor meer informatie staan we je graag te woord.