Behandeling
Wanneer je voor je kind een Basis-GGZ traject bij ons aan hebt aangevraagd, kunnen er zowel individuele behandelingen als groepsbehandelingen worden ingezet.
Bij een individuele behandeling is altijd een van de ouders aanwezig. Op deze manier volg je de ontwikkeling van je kind het beste en kan je gemakkelijker hulp bieden daar waar nodig is.
Bij de groepsbehandelingen kunnen wij ook op sociaal niveau zien (en werken aan) wat je kind nodig heeft. Door met meerdere mensen naar je kind te kijken en vanuit verschillende situaties, kunnen wij breed advies geven en behandeling bieden in de verschillende facetten van jullie hulpvraag.
Behandelgroepen bieden we aan verschillende leeftijdscategorieën aan: zoals een dagworkshop ‘Ik en de groep’, de meisjes- of jongensgroep voor kinderen uit het basisonderwijs, de VO-groep voor jongeren uit het voortgezet onderwijs en de 15+ groep.
Kinderen leren tijdens de behandelsessies (individueel /groepsverband) hoe ze zich via fysieke weerbaarheid mentaal, verbaal en sociaal weerbaarder gaan voelen.
- Fysieke weerbaarheid: stevig staan doe je met je voeten. Met je voeten loop je door de wereld, ze brengen je ergens naar toe. Door de fysieke kracht spelenderwijs te vergroten, staan ze letterlijk steviger in de schoenen.
- Mentale weerbaarheid: we nemen waar met onze ogen, maar zijn ook zichtbaar door onze ogen. Aan de ogen van anderen kunnen we vaak zien hoe ze zich voelen. Elkaar in de ogen kunnen kijken, betekent dat er sprake is van eerlijk en open contact. Oogcontact durven maken, betekent letterlijk in staat zijn om contact aan te gaan.
- Verbale weerbaarheid: met onze stem brengen we naast woorden ook non-verbale signalen over. Naast de feitelijke boodschap krijgen we allerlei informatie over de ander, bijvoorbeeld of hij/zij zich verdrietig, boos of blij voelt. Kinderen kunnen leren gevoelens via stem te herkennen. Ook kunnen ze hun eigen stem krachtig leren inzetten zodat de boodschap duidelijk overkomt.
- Sociale weerbaarheid: kinderen maken deel uit van een schoolklas, een sportclub, een groepje vrienden, een gezin en familie. Sommige contacten zijn vrijwillig, zoals vriendschappen, andere zijn niet vrijwillig, bijvoorbeeld de schoolklas waar iemand deel van uit maakt. Werken aan sociale weerbaarheid betekent in al die gevallen grenzen van jezelf en anderen respecteren, samenwerken, je houden aan afspraken en anderen durven aanspreken als zij zich niet aan afspraken houden. Het vraagt zelfbewustzijn en lef om de grenzen aan te geven en voor onze mening uit te komen.
In onze behandelingen om de weerbaarheid van je kind te vergroten leveren we zorg op maat, we sluiten aan bij de vragen je kind.
Meer informatie? Neem contact met ons op!
Groepen
Klik voor meer informatie op onderstaande links.
Ik en de groep dagworkshop
Jongens- en meisjesgroepen
Voortgezet onderwijs groep
15+ groep