Behandeling

Bij Helios hebben wij goede ervaringen met kinderen met slaapproblemen. We luisteren naar de gedragingen en gaan samen met jou en je kind(eren) aan de slag.

We bieden hulp op maat als het gaat om het zoeken naar de oplossing voor het slaapprobleem. Ieder kind is namelijk anders en iedere ouder heeft andere behoeften.

We kijken samen naar:

  • De slaaphygiëne. Het is belangrijk te zorgen dat de omgeving waarin het kind slaapt daarvoor geschikt is, dat het kind dat gaat slapen goed is voorbereid en dat de ouders niet onbedoeld dingen doen die juist voor problemen gaan zorgen.
  • De slaapvoorlichting aan ouders en (als het daarvoor oud genoeg is) het kind. Het is namelijk belangrijk dat een ieder weet wat de oorzaak van het slaapprobleem is zodat er gericht naar een oplossing gezocht kan worden.
  • Gedrag van ouders. Kinderen blijven proberen hoe ze het slaapmoment kunnen uitstellen. Ze hebben daar verschillende redenen voor. Het is aan jou als ouder om te blijven uitleggen hoe belangrijk het is dat je kind gaat slapen. Daarnaast is het noodzakelijk consequent vol te houden.

Wil jij hulp bij de slaapproblemen die in jullie gezin spelen? Wij zijn er voor je.