18

Behandeling

Bij Helios hebben we veel ervaring met kinderen met een lichte vorm van autisme, die wel gewoon naar de basisschool of het speciaal basisonderwijs gaan. Soms hebben ze al een diagnose gekregen, soms nog niet.

  • We begeleiden kinderen individueel die specifieke hulpvragen hebben. Bijvoorbeeld: het contact maken met andere kinderen of met het omgaan met school en hun huiswerk,
  • Het is voor het kind vaak fijn dat de omgeving gaat snappen wat er aan de hand is (psycho-educatie). Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, leerkrachten, klasgenoten enzovoort hebben dan meer begrip voor het gedrag van het kind. Er zijn dan vaak minder conflicten,
  • We zien in onze plusgroepen geregeld kinderen met een vorm van autisme,
  • Ook nemen ze vaak deel aan onze dagworkshop ‘Ik en de groep’ voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Doordat we daarop ingespeeld zijn, doen ze gewoon mee en leren ze net zoveel als de andere kinderen.

 

Investeringen in je kind
Verwijzingen binnen de BGGZ worden door de gemeente vergoed. De overige trajecten dien je zelf te betalen. Voor een consult van drie kwartier brengen we je € 67,50 euro in rekening.

Laat het ons weten als we iets voor je kunnen doen.

'Ik kan SAMEN, met mezelf, thuis en op school!'